נשים בתקופת הריון, חוות כידוע שינויים פיזיולוגיים והורמונלים שונים. שינויים אלו יכולים להשפיע על התפקוד שלהן ביום-יום וכן על מצב הרוח שלהן. הן מתקשות לבצע פעולות שונות שלפני ההיריון היה להן מאוד קל לבצע, והרבה פעמים זה יוצר אצלן תסכול וכעס.
הרבה מאוד רופאים ממליצים לנשים בהריון להקפיד על פעילויות גופניות שונות, ולנסות, עד כמה שאפשר לא לשנות את שגרת חייהן, זאת על מנת שיוכלו להמשיך וליהנות ולא יצטרכו לוותר על דברים שהן אוהבות. אך מעבר לכך, ישנם דברים נוספים שיכולים לעזור להן, בין אם זה להתמודד עם כאבים, לחצים ומתחים.
מדוע חשוב להשקיע בגוף בזמן ההיריון
בעבר, היה נהוג לחשוב שאישה בהריון לא יכולה לעשות שום דבר או שאסור לה לעשות שום דבר פיזי, שכן זה עלול לסכן את גופה ואת העובר. במקרים רבים, התייחסו לאישה בהריון כאל אדם שיש לו מחלה או נכות. כמובן שזה לא היה נכון, ונשים רבות הוכיחו שאכן ההתייחסות הזאת מוטעית ואין לה ביסוס במציאות.
מה שכן, מחקרים רבים לימדו שעל האישה להכיר בשינויים שחלים בגופה ולכן היא גם צריכה להתייחס אליו בהתאם. במילים אחרות, היא צריכה להשקיע בו, בשביל שלא לתת לשינויים האלו להשפיע עליה, יתרה מזו, היא צריכה לבצע פעולות שונות בשביל שיהיה לה יותר קל לעבור את ההיריון. למשל, עיסוי.
איך עיסוי יכול לעזור בתקופת הריון
עם השנים, נוצר בתחום העיסוי תת קטגוריה חדשה אשר מיועדת ספציפית עבור תקופה זו. מדובר בטיפולי עיסוי לנשים בהריון. מדובר על סט טיפולים שנועד לעזור לנשים בהתאם לנקודת הזמן שלהן בהריון ולשינויים השונים שעבר גופן.
עיסוי לנשים בהריון יכול לעזור במספר היבטים. ראשית בהיבט הפיזי, שכן הוא מאפשר לשחרר מתחים ולחצים, הוא מאפשר לעזור לעור להיות הרבה יותר נעים ולגוף להיות יותר משוחרר. שנית, בהיבט הבריאותי העיסוי מאפשר זרימה נכונה של הדם במקומות שונים בגוף, עוזר להימנע מכאבי גב, כאבי רגליים וכאבים אחרים.
אך מעבר לצד הפיזי או הבריאותי, יש גם את הצד הנפשי. הרבה פעמים נשים בהריון נאלצות להתמודד עם תחושות לא נעימות, תסכול וייאוש בגלל חוסר היכולת לפעול כפי שהן רגילות. אפילו שמדובר בעניין זמני זה יכול להיות מאוד מתסכל עבורן. העיסוי יכול לשחרר את תחושת המתח ולספק להן כמה רגעים של הנאה וחוויה יוצאת דופן.
כיצד בוחרים אצל מי לעבור עיסוי
עיסוי לנשים בהריון זו התמחות ספציפית בעולם העיסוי, ולכן רק מי שלמד את ההתמחות הזאת, יודע כיצד לבצע אותו. חשוב לוודא שהמטפל או המטפלת אכן התמחו בנושא, והם אכן יודעים איפה מותר לגעת ואיפה אסור. חשוב גם לספק להם מידע על המצב הפיזי, ואם יש דרישות מיוחדות, מה לעשות ומה לא לעשות.